By -Redactie-

Bijna de helft van de finance professionals (45%) heeft grote verwachtingen van AI. Zij denken dat dit de technologietrend is met de meeste impact op de financiële sector. Dit staat in de FinTech Barometer, een onderzoek naar de financiële status bij Nederlandse bedrijven dat de afgelopen zeven jaar is uitgevoerd door Onguard.

In 2022 was dit percentage nog 38 procent. Een technologie die volgens de professionals juist steeds minder impact heeft, is het ‘Internet of Things’. In 2022 vond 31 procent nog dat dit de technologie was met de grootste invloed op de sector en inmiddels is dit slechts 23 procent.

Bovenstaande technologietrends zijn onderdeel van Intelligente Automatisering (IA). IA heeft als doel met verschillende automatiseringstechnologieën – waaronder dus AI – de efficiëntie binnen een bedrijf te verhogen. Dit overkoepelende begrip wordt volgens het rapport steeds bekender op de werkvloer. Dit jaar is bijna de helft van de finance professionals (48%) bekend met het begrip IA én weten zij wat het inhoudt. Vorig jaar was dit slechts 35 procent.

Steeds vaker ingezet

Het percentage professionals dat het begrip IA alleen kent van naam, maar niet weet wat het betekent, is in 2024 afgenomen ten opzichte van 2023 (respectievelijk 35 tegenover 48 procent). Het aantal finance professionals dat nog nooit gehoord heeft van de term IA is met de tijd gelijk gebleven: 19 procent in 2023 tegenover 17 procent in 2024.

Met de steeds grotere bekendheid van IA komt ook een toename van de inzet. In 2024 zegt zestien procent van de finance professionals het in te zetten, in 2023 was dit nog acht procent. Het percentage bedrijven dat zegt IA niet in te gaan zetten is in 2024 ook met zes procentpunt afgenomen naar 8 procent. De overige 66 procent is van plan IA in te gaan zetten, maar maakt er nu nog geen gebruik van.

Het bericht Verwachtingen van AI flink toegenomen onder finance professionals verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/