By Arnold le Febre

Deze week is AVM is deze week gestart met de uitrol van de FRITZ!OS 8-update. Deze update werkt samen met de bestaande en de nieuwe routers van FRITZ!.  AVM lanceert verder enkele nieuwe FRITZ!Boxen voor de Nederlandse markt. 

FRITZ!OS 8 is sinds maandag 16 september beschikbaar voor de FRITZ!Box 7590 AX. De update wordt geleidelijk uitgerold voor andere huidige FRITZ!Box-modellen, FRITZ!Repeaters en FRITZ!Powerline-producten.

Met de gratis update naar FRITZ!OS 8 is het volgens het bedrijf eenvoudiger geworden om de FRITZ!Box in te stellen via de smart phone. Ook ondersteunt de WireGuard VPN-tunnel nu de overdracht van IPv6-gegevens.

Daarnaast krijgen gebruikers middels grafieken inzicht in de belasting van de internetverbinding door de individuele apparaten in het thuis- en gastnetwerk.

De FRITZ!Box 5690 Pro wordt nu ook op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Het premium model is geschikt voor zowel glasvezel- als DSL-verbindingen en beschikt als tri-band wifi-router over WiFi 7.

Topmodel FRITZ!Box 7690 kan in alle DSL-netwerken worden gebruikt en ondersteunt ook WiFi 7. Beide modellen hebben 2,5 en 1 Gbit/s LAN-poorten, een usb-poort en ondersteunen de Zigbee-, DECT ULE- en in de toekomst Matter-standaarden.

AVM breidt het portfolio ook uit met de nieuwe FRITZ!Box 4050. Deze draadloze router is aan te sluiten op een bestaande glasvezelmodem en is uitgerust met Wi-Fi 6. De FRITZ!Box 4050 is een dual-band-apparaat dat werkt op 2,4 en 5 GHz en ook DECT ondersteunt.

Het bericht AVM gestart met uitrol FRITZ!OS 8-update verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/