By Dirkjan van Ittersum

Bijna driekwart van de bedrijven ziet een toename in beveiligingsincidenten rond endpoints en Internet of Things (IoT). Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van IT-beveiliger Pulse Secure. 

De onderzoekers wijten de toename aan het feit dat veel werknemers thuis werken als gevolg van de coronacrisis. Van de ondervraagde organisaties meldt 72 procent een toename gedurende de afgelopen twaalf maanden in het aantal endpoint en IoT-gerelateerde security-incidenten.

Verder denkt 56 procent de komende twaalf maanden het doelwit te worden van een cyberaanval op een endpoint of IoT-apparaat. Het onderzoek werd uitgevoerd door Cybersecurity Insiders na gesprekken met 325 IT- en securitymanagers in de Verenigde Staten van organisaties die actief zijn in de energiemarkt, financiële dienstverlening, overheid en zorgsector.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de top drie security-issues bestaat uit malware (78 procent), onveilige remote en lokale netwerktoegang (61 procent) en gecompromitteerde data (58 procent). Volgens Pulse Secure is het verontrustend dat 43 procent over onvoldoende middelen beschikt om onbekende, onbeheerde en onveilige apparaten die toegang hebben tot het netwerken en cloud-services te ontdekken, te identificeren en tegen te houden.

Organisaties die al slachtoffer zijn geweest van een endpoint of IoT gerelateerd security-incident, rapporteren als gevolg daarvan een verlies aan gebruikers- (55 procent) en IT-productiviteit (45 procent), gevolgd door systeemuitval (42 procent).

Verder blijkt dat 41 procent van de respondenten securitycontroles voor apparatuur op de bedrijfslocatie gaat uitvoeren, terwijl 35 procent de remote toegang van apparatuur beter gaat controleren en 22 procent de identificatie en monitoring van IoT-apparaten wil verbeteren.

Het bericht Bijna driekwart bedrijven ziet toename endpoint en IoT security-incidenten verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/