By Jeroen Noordeloos

BT gaat een samenwerking aan met ABB. Binnen die samenwerking zal BT de internationaal beheerde communicatie-infrastructuur van ABB vernieuwen, zodat deze qua prestaties, keuze en stabiliteit past het nieuwe bedrijfsmodel van ABB.

Het nieuwe contract bouwt volgens beide bedrijven voort op een bestaande overeenkomst die werd ondertekend in 2014. “Sindsdien heeft BT ons geholpen met het consolideren en optimaliseren van onze internationale communicatie-infrastructuur”, zegt ABB. In samenwerking met het Information Systems-team van ABB zal BT nu de netwerkinfrastructuur transformeren om een duurzaam, veerkrachtig en veilig kernplatform te vormen met een sterk geautomatiseerde en een op data gebaseerde managed service.

Beveiliging is volgens ABB een topprioriteit vbij de uitvoering van haar cloudstrategie, die consolidatie van datacenters en het verplaatsen van meer toepassingen en gegevens naar de cloud omvat. “BT zal onze cloud-first-ambities mogelijk maken met een meerlaagse end-to-end, compliant cyberbeveiligingsomgeving.” BT implementeert, beheert en monitort daarvoor meer dan 1.100 end-point apparaten, waarbij alle apparaten, gebruikers en toepassingen die toegang hebben tot het netwerk continu worden gecontroleerd.

600 vestigingen in 60 landen verbonden

Uiteindelijk zal de communicatie-infrastructuur personeel, apparaten en machines in meer dan 600 vestigingen in 60 landen met elkaar verbinden. Met behulp van de nieuwste software-gedefinieerde netwerktechnologie moet dit ABB een keuze aan connectiviteitsopties voor elke locatie bieden, waaronder 5G-toegang. “De nieuwe digitale netwerkinfrastructuur biedt ABB ook een nieuw software-gedreven platform dat via Wifi 6 wordt geleverd om mobiliteit en digitale productieconcepten, zoals robotica, Internet of Things (IoT) en Big Data-technologieën op productielocaties mogelijk te maken”, zegt BT. Beide bedrijven verbinden zich als onderdeel van het contract aan een een co-innovatiefonds.

‘Verankerd in DNA’

“ABB’s technologie van wereldklasse en digitale capaciteiten zitten diep verankerd in ons DNA. Het behouden en verbeteren van ons innovatie-, technologie- en digitaal leiderschap is een strategieprioriteit voor het hele bedrijf”, zegt Alec Joannou, Group CIO van ABB. “BT past perfect bij onze Information Systems-functie. Als onze vertrouwde partner heeft BT ons geholpen bij te blijven in een dynamisch digitaal landschap en verbetert het nu onze communicatie-infrastructuur om onze digitale ambities te ondersteunen.”

“Het cloud-first netwerk en de digitale managed services die we leveren, zullen de wendbaarheid in alle bedrijven van ABB verder verbeteren”, zegt Bas Burger, CEO, Global, van BT. “De unieke vertrouwensband tussen onze twee bedrijven stelt ons in staat om verder vooruit te bewegen terwijl we ABB’s mensen, apparaten en machines op een duurzame en verantwoorde manier met elkaar verbinden.”

Het bericht BT ontwikkelt nieuwe digitale netwerkinfrastructuur voor ABB verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/