By Brian de Groot

Digitalisering

Informatietechnologie is dermate geïntegreerd in het moderne kantoor, dat een beurs waar alles is te zien, van automatiseringsproducten tot kantoormeubelen, wel degelijk zin heeft”, was het commentaar van een voorlichter van de RAI in 1997, kort voor een van de laatste edities van de Efficiency Beurs, een beurs over kantoorautomatisering en ­digitalisering die decennialang in Amsterdam werd georganiseerd.

Lees ChannelConnect 5 nu hier online!

De afgelopen weken werd duidelijk dat de informatietechnologie dermate geïntegreerd is in onze werkplekken, dat een fysiek kantoor niet eens meer nodig is. Je zou er bijna eenmalig een online Efficiency Beurs voor organiseren…

Eric Beulen, hoogleraar aan de Universiteit Tilburg, toonde zich in een LinkedIn­-bijdrage verrast over de snelheid waarmee de meeste organisaties online zijn gegaan. “Opeens blijkt het wel mogelijk de bureaucratie te doorbreken en tot een paradigma-shift te komen bij het met elkaar samenwerken. We zijn nu op een punt dat we half februari niet hadden kunnen bedenken – 100% online.”

Hoewel we door het inzetten van informatietechnologie al decennialang proberen efficiënter te werken, blijkt er nog genoeg te digitaliseren. En niet alleen in de kantooromgeving. In deze editie schetst Schneider Electric hoe de sectoren IT en Energie steeds meer naar elkaar toe groeien. Willen we werkelijk verduurzamen en de opwarming van de aarde vertragen, dan is de inzet van data, van IoT en van edge­computing absoluut noodzakelijk. Dat biedt enorme kansen voor partners.

Digitalisering heeft meer ingrijpende gevolgen en daarom kondigden twee grote leveranciers, HP en Fujitsu, onlangs ingrijpende veranderingen aan in hun partnerprogramma. Digitale technieken spelen een steeds grotere rol in de communicatie tussen vendor en business partner, en ook bij de communicatie naar de eindgebruiker. U leest er alles over in deze uitgave.

Als de volgende editie van ChannelConnect in september verschijnt loopt Q3 alweer ten einde. Ik hoop dat de kwartaalcijfers dan zullen getuigen van de veerkracht van u, uw medewerkers en uw onderneming tijdens en na de lockdown.

Mels Dees, Content Director
mels.dees@imediate.nl

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect 5 – 2020]

Lees het artikel hier in PDF

Het bericht ChannelConnect 5 – 2020 nu online verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/