By -Redactie

™

Het afgelopen jaar had flinke invloed op de bedrijfsvoering. Nu de pandemie op zijn einde loopt, gaat de focus weer op groei en continuïteit. De noodverbanden die aangelegd zijn om met thuiswerken bedrijven te laten overleven, gaan een volgende fase in. Nu moet die verandering in werkwijze (het nieuwe werken) structureel gemaakt worden. Het ontwikkelen van een veilige strategie om data op te slaan en eenvoudig toegankelijk te maken is daarbij essentieel. Het gebruik van multi-cloud hoort daarbij. Seagate heeft daarop een heldere visie.

Seagate helpt bedrijven de juiste balans te vinden

Er wordt volop gegroeid in de data wereld want de huidige economie wordt steeds meer een data gedreven industrie. De enorme datagroei is een voortdurende trend, omdat steeds weer nieuwe gegevensbronnen, zoals Internet of Things (IoT), bedrijven overspoelen met informatie. Het IDC-onderzoeksrapport Rethink Data schat dat de omvang van de wereldwijde dataproductie in 2025 175 zetabyte zal zijn. Veruit de meeste van deze informatie zal machinaal worden gegenereerd, ongestructureerd en geografisch verspreid zijn. Om hier waarde uit te halen is een datamanagementstrategie noodzakelijk, helaas ontbreekt die bij veel bedrijven nog.

Globaal is bekend dat tot zo’n 68% van de bedrijven amper gebruik maakt van de intern beschikbare gegevens. Investeren in gegevensbeheer heeft potentieel, maar het beheer van gegevens op verschillende locaties, zoals meerdere clouds en platforms is duur en complex, vooral voor IT-organisaties. Wat nodig is, zijn efficiëntere, schaalbare, betaalbare end-to-end oplossingen.

Verlaging van de TCO van hybride opslag

Als de huidige dataopslag inzichtelijk is, vallen mogelijk ook punten op waar besparing mogelijk is. Veel ondernemingen kiezen voor hybride opslag: een combinatie van on-premises en online (cloud). On-premises opslag heeft voordelen zoals een hoge veiligheid, de kosten zijn inzichtelijk en redelijk beheersbaar. De hybride aanpak betekent dat delen van het datacentrum, zoals het gebruik van applicaties en het hosten van services, uitbesteed worden. Een slimme aanpak die wel additionele management aandacht vereist.

Cloud-services hebben concurrerende prijspunten, maar ook hun valkuilen. Zo zijn er verborgen kosten bij de export van data en gegevensoverdacht. Dit kan voor verrassingen zorgen. Bij on-premises opslag speelt dat niet. Bij Seagate werken ze samen met klanten aan een hele reeks on- en off-prem opslagoplossingen om te helpen de TCO te begrijpen en de kosten onder controle te houden.

Gesloten architecturen en beperkte bandbreedtes belemmeren bedrijven soms bij het benutten van hun waardevolle datameren. Hierdoor wordt nog steeds te vaak een datameer als een kostenpost die aandacht vergt gezien en niet als een strategische waardevolle asset.

Seagate pakt het anders aan

Om de uitdagingen van de bedrijven te pareren, heeft Seagate een strategie ontwikkeld met drie hoofd componenten:

  • Seagate’s Automated Tiered Storage (ATS)-software herkent automatisch binnenkomende gegevenspatronen en distribueert gegevens naar het meest geschikte medium om optimale prestaties te bieden. Dit gebeurt in realtime. Dit heeft grote voordelen want veel andere systemen werken met een cyclus van 24 uur, wat betekent dat als de gebruiker bedrijfskritieke gegevens uit het archief moet ophalen. Hierdoor gaat extra tijd verloren, wat mogelijk impact heeft op de kwaliteit en bruikbaarheid.
  • AcousticShield-technologie vermindert de servicedegradatie van de opslagsystemen met maximaal 90%. Power conditioning zorgt ervoor dat de systemen hun optimale staat behouden, terwijl thermal management ervoor zorgt dat schijven niet te warm worden waardoor de slijtage afneemt.
  • Seagate werkt samen met een lange en groeiende lijst van onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s). Door die samenwerking is Seagate gecertificeerd door onder andere VMware, Veeam en Commvault als primaire oplossingen voor gegevensopslag en biedt het de klant een efficiënt platform om backend-software op te installeren.

Ook werkt Seagate samen met partners zoals Pixit Media om gespecialiseerde on-premises oplossingen voor gegevensopslag te bieden die speciaal zijn gebouwd om te voldoen aan strenge vereisten voor een media workflow. De Nytro X 2U24 all-flash arrays van Seagate leveren bijvoorbeeld passende prestaties voor veeleisende workflows. Exos X 2U12 en Exos X 5U84 schijven met hoge dichtheid leveren tot 1,5 Petabyte ruwe schijfruimte in slechts vijf rackeenheden, ideaal voor opslag voor productiebeelden, afbeeldingen, audio en andere waardevolle assets.

Plan van aanpak

Nu aan het eind van de crisis is het een goed moment om de opslagstrategie te evalueren. Elk bedrijf heeft zijn eigen wensen, Seagate is klaar om daarbij te faciliteren. Het volledige scala aan zakelijke oplossingen is beschikbaar binnen het portfolio, waardoor bedrijven een goede afweging tussen kosten en baten kunnen maken. De 40 jaar ervaring is daarbij een essentieel component. Seagate is op dit moment de grootste leverancier van opslag oplossingen en ’s werelds bekendste OEM van componenten voor systeembouwers en cloudproviders. De meest recente deal omvat de levering van een opslagsysteem met een capaciteit van 8 exabyte.

De Seagate-oplossingen zijn gebouwd door CIO’s, voor CIO’s. Ze zijn gebaseerd op de overtuiging dat elk bedrijf zijn eigen gegevens moet kunnen gebruiken zoals het wil, zonder grenzen, zonder problemen en zonder financiële pijn. En als ‘s werelds grootste fabrikant van harddisks, kunnen alle producten in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd worden.  Hierdoor is te garanderen dat ze naadloos samenwerken.  Dit garandeert een optimale ervaring voor de eindgebruikers. Dit is de basis voor ondernemers om hun waardevolle datameer optimaal te benutten en er waarde uit te halen. Dit zal het bedrijf een extra duw geven richting betere prestaties en dus financiële resultaten.

Ga voor meer informatie over Seagate en de oplossingen naar: https://www.seagate.com

Het bericht De nieuwe realiteit rond dataopslag noopt tot nadenken verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/