By Brian de Groot

Menno de Liege - Dell Technologies

Het coronavirus heeft onze maatschappij nu al enkele maanden in zijn greep, al lijkt het erop dat het aantal nieuwe besmettingen in ons land steeds verder terugloopt. De aanvankelijk ingestelde ‘intelligente lockdown’ kent inmiddels de nodige versoepelingen, maar voorlopig zal de ‘anderhalvemetermaatschappij’ het nieuwe normaal zijn.

Hoe de IT-sector daarmee omgaat, en wat de invloed is op de business en de ontwikkelingen in technologie bespraken we met Kees van Luijk en Menno de Liège, respectievelijk Channel Director en Senior Data Center Channel Presales bij Dell Technologies Nederland.

Vertrouwde technologie helpt in de crisis

“Ik werk inmiddels ruim drie maanden volledig vanuit huis,” vertelt Van Luijk. “Gelukkig hebben we als groot technologiebedrijf al enkele jaren alles in huis op het gebied van mobiliteit en flexibiliteit en kunnen we werken waar en wanneer we willen. Zo houd ik vrij eenvoudig contact met de collega’s en de channelpartners waarvoor ik verantwoordelijk ben.” “De meeste collega’s waren al voorzien van notebooks en ook al gewend om één of meer dagen per week elders dan vanaf kantoor te werken”, vervolgt Van Luijk. “Wat wel pittig is, is dat je nu, in plaats van een paar dagen, de hele week vanuit huis opereert. Gelukkig is er vanuit HR veel aandacht voor tips en adviezen om zo goed mogelijk met de situatie om te kunnen gaan, zoals kinderen op te vangen, les te geven etc. Dat betekent het vinden van een nieuwe balans tussen werk en de huiselijke situatie.”

Persoonlijk contact wordt gemist

Van Luijk: “In het contact met partners wordt de dynamiek van het persoonlijk en sociaal contact gemist, de energie die je daarvan krijgt is er niet of duidelijk minder bij virtuele ontmoetingen. Videoconferencing houdt de boel wel draaiende, maar kan real-live contacten niet geheel vervangen.” “Kijken we naar de business, dan geeft de order intake bij resellers een wisselend beeld. Afhankelijk van het soort activiteiten en het marktsegment van een specifieke partner loopt de verkoop over het algemeen redelijk door,” vervolgt Van Luijk.

‘Je moet een nieuwe balans vinden tussen werk en thuissituatie’

“Commerciële bedrijven vertonen een stukje uitstelgedrag, nadat initieel de behoeften aan mobiele devices was afgedekt. Bij de overheid is er wat meer stabiliteit. Over het algemeen kun je wel vaststellen dat de adoptie van de digitale transformatie waarover we al jaren praten, nog nooit zo snel is gegaan als in de afgelopen maanden. Weliswaar noodgedwongen, maar men ziet wel dat het werkt en ervoor zorgt dat alles niet volledig stagneert. Maar niet alleen de eigen organisatie, ook de manier waarop de business met klanten verloopt moet worden aangepast en ingericht op het nieuwe normaal, de anderhalvemetermaatschappij.”

Toenemende belangstelling

Van Luijk: “Bij het verlenen van (ouderen) zorg op afstand, of fysiek bezoek zolang mogelijk uitstellen kan IT een belangrijke rol spelen. Je ziet de vraag dan ook toenemen. Dat geldt overigens ook voor andere sectoren. We organiseren vanuit ons mid-marketteam al langer (virtuele) roundtables met en voor onze partners. In die wekelijkse sessies laten we een klant aan het woord over zijn ervaringen met bepaalde vraagstukken. De belangstelling is zeer groot, ondernemers willen graag klankborden met en leren van collega-ondernemers.”

Extra ondersteuning

“Partners hebben in deze tijd behoefte aan een stukje extra ondersteuning vanuit hun vendoren, bijvoorbeeld op financieel gebied”, zegt Van Luijk. “Daarom hebben we in samenwerking met Dell Financial Services een pakket maatregelen samengesteld dat ervoor moet zorgen dat de reseller én zijn klant zo min mogelijk nadeel ondervinden. Het is in ieders belang dat de klant de noodzakelijke investeringen kan blijven doen, en de reseller daarbij ook de zekerheid van betaling heeft.”

Dell Technologies en AI, IoT, datacenters en cloud

Naast aandacht voor de gevolgen van het coronavirus staan technologiebegrippen als AI, IoT, datacenter en cloud in deze uitgave centraal. Op deze terreinen laat Van Luijk zijn collega Menno de Liège, Sr. Data Center Channel Presales bij Dell Technologies, aan het woord. “Waar we voorheen spraken over Partner Systems Engineer wordt mijn functie tegenwoordig ‘Data Center Channel Presales’ genoemd”, opent De Liège het gesprek. “In deze rol ben ik de technische trusted advisor voor onze partners, die we proberen te helpen met als doel hen zoveel mogelijk self supporting te laten zijn om onze visie en strategie over te brengen naar hun klanten en onze producten dusdanig goed te positioneren dat er een duidelijke Dell Technologies preference wordt opgebouwd”

Emerging technologies

“Uiteraard hoort daar ook het bespreken van ‘emerging technologies’ – big data, IoT, edge computing, 5G – bij, zegt De Liège. “Allemaal onderwerpen waarover we het vaak hebben, zoals ook over security – extra belangrijk nu er zoveel op afstand wordt gewerkt. We werken vooral aan het creëren van bewustwording. Security werd lang als obstakel gezien om vooral iets niet te gaan doen. Tegenwoordig spreken we liever over een aantal informatiepijlers, waaronder security transformation. Wij willen alle juiste securitymechanismes aanwezig hebben, ingebakken vanuit de fabriek, zodat de klant security gaat zien als een enabler om dingen juist wel te doen.

Dat kan zo simpel zijn als dat je een server geleverd krijgt uit de fabriek waarin diverse mechanismes zijn ondergebracht, zodat je bijvoorbeeld via fingerprint kunt checken of tijdens de reis het moederbord is aangeraakt of gewijzigd. Aan de andere kant van het spectrum hebben we onze standaard-encrypted drives in het storage portfolio, zodat security altijd als standaard aanwezig is. En mocht het onverhoopt mis gaan bij een ransomware-aanval, dan kunnen we op DPS-niveau teruggrijpen op cyber-recovery oplossingen als onderdeel van ons dataprotectieportfolio dat ook de backup omgeving en de primaire omgeving beschermen.”

Uitbreidingen porfolio

De Liège: “We zijn momenteel ook druk bezig met de bewustwording bij onze partners rondom een paar recente toevoegingen aan onze roadmap, tegelijk met het simplificeren ervan. ‘Powering up’ van onze roadmap noemen we dat. Voorbeelden zijn de recente introductie van onze PowerStore (future-proof midrange storage) en PowerScale (vanuit big data perspectief) met als doel om de ‘unstructured’ functionaliteiten die we al kennen nu ook toegankelijk te maken voor de mid-level en entry-levelmarkt. Kortom: we zijn ook hier bezig om onze nieuwe producten zo goed mogelijk te laten landen bij onze partners en via hen bij eindgebruikers.”

Technologieën grijpen steeds meer in elkaar

“Waar we begonnen met een stukje IoT en edge computing zien we nu wel dat al die verschillende aspecten steeds meer raakvlak met elkaar hebben,” vervolgt De Liège. “Zo is PowerStore in de basis gelanceerd als regulier storageproduct, maar hebben we daar functionaliteit aan toegevoegd om het te kunnen positioneren als heel compacte, high-performing storage en compute combinatie aan de edge ten behoeve van IoT-workloads. Iets dergelijks zie je ook bij de ruggedized versie van Vxrail die we een afgelopen juni hebben geïntroduceerd. Dat systeem kan tegen extreme tril- en temperatuurbelastingen, ter voorbereiding op de adoptie van 5G in de zakelijke markt. We verwachten dat Edge toepassingen echt zullen gaan vliegen, aangezien steeds meer bedrijven digitaliseren, oftewel, data gebruiken om real-time beslissingen te nemen, liefst geautomatiseerd.

Niet alleen voor de consument die (nog) sneller grote filmbestanden kan posten, maar vooral ook voor nuttige toepassingen in bijvoorbeeld de medische wereld. Daar kun je dan met slicing het ene verkeer voorrang geven op het andere en zo via videobeeld bijvoorbeeld een beroerte herkennen, iets waarvoor je nu nog naar de huisarts moet.”

“Naar de toekomst toe hebben we de afgelopen jaren een zeer brede en solide basis opgebouwd, zowel qua portfolio als qua partner- en klantenkring. Van daaruit bouwen we nu verder aan de fundamenten voor de komende tien jaar. Alles zal nog meer onderling verweven raken. Als Dell Technologies profiteren we daarbij van de schaalgrootte en het feit dat we een krachtige multicloud strategie hebben en end-to-end kunnen leveren. Er zijn niet zoveel bedrijven van dat kaliber en dat maakt het ook zo geweldig boeiend om voor een bedrijf als Dell Technologies te werken,” aldus De Liège.

Vanzelfsprekende nieuwe onderdelen van de business conversatie

Menno de Liege

Van Luijk: “Menno heeft ons hiervoor meegenomen naar de wereld van de technologische ontwikkelingen, maar het is net zo van belang om in het kanaal ook de vertaalslag te maken naar de zakelijke gesprekken rondom ontwikkelingen van IoT, 5G, de Edge en Big Data. Dus is er ook een belangrijke focus op de commerciële kant om onze partners te helpen de juiste boodschap naar de eindgebruikermarkt te brengen. We willen meer eenvoud en evenwichtigheid tussen de diverse componenten van ons portfolio, ons partnerprogramma en maximale transparantie in onze manier van zakendoen met onze partners.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect 5 – 2020]

Lees het artikel hier in PDF

Het bericht Dell: Praktische hulp en toekomstperspectief verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/