By Dirkjan van Ittersum

Het Amsterdamse Internet of Things (IoT)-bedrijf Evalan lanceert BACE, een oplossing om apparaten te verbinden met de cloud. Apparaten, machines en sensoren die nu alleen lokaal gegevens verzamelen, kunnen met BACE worden verbonden met een dataplatform.

Dankzij BACE kunnen organisaties hun digitale transformatie versnellen, verwacht Evalan. Het nieuwe product sluit aan bij de toegenomen vraag naar meer data, onder meer voor operationele processen, beslissingen, kwaliteitsbewaking en nieuwe bedrijfsmodellen.

IoT-oplossingen kunnen daarbij helpen door gegevens van apparaten, machines en sensoren te verzamelen. Bij apparatuur die al is geïnstalleerd, is dat lastiger. BACE lost dit op door bestaande apparaten te verbinden met een dataplatform in de cloud. Met realtime gegevens kunnen bijvoorbeeld storingen snel opgemerkt en verholpen worden.

BACE bestaat uit een hardware module en een cloudapplicatie die via het 4G-netwerk zijn verbonden. Vanuit de cloudapplicatie wisselt BACE de data uit met ieder willekeurig dataplatform via een API. De hardware module kan worden aangesloten op een apparaat en via verschillende protocollen gegevens opvragen.

Gegevens worden via een beveiligde verbinding binnen het LTE-M-netwerk naar de cloudapplicatie gestuurd. Operationele functies die nodig zijn bij het beheer van IoT-oplossingen, zoals softwareupdates en inbedrijfstelling, zijn standaard onderdeel van de oplossing.

BACE biedt een aantal optionele functies. Een aantal sensoren zijn geïntegreerd in de module, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. BACE kan worden ingesteld als lokale hub voor draadloze communicatie voor andere sensoren in de buurt via wifi of bluetooth. Tenslotte is een variant beschikbaar met ingebouwde RFID-scanner.

Het bericht Evalan introduceert IoT-bouwsteen BACE verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/