By Redactie

HMS Industrial Networks AB, een volledige dochter van HMS Networks AB, heeft op 1 juli 2021 60% van alle aandelen verworven in het Spaanse bedrijf Owasys Advanced Wireless Devices S.L. Owasys, dat zijn hoofdkantoor heeft in Bilbao en 20 werknemers telt, levert draadloze embedded communicatieplatforms voor de remote monitoring en besturing van een brede range mobiele machines. Het programma omvat onder meer een IoT gateway voor de verwerking en overdracht van data van bedrade en draadloze sensoren, apparaten en randapparatuur naar de cloud, en een IoT platform voor de besturing en bewaking van data van voertuigen en industriële machines aan de Edge.

“Met Owasys betreedt HMS de verticale markt van mobiele machines en bedrijfswagens, een interessant onderdeel van ons strategisch belangrijke ‘Information Centric’ speelveld. Met Owasys versterken we onze positie voor remote access en data oplossingen buiten onze huidige ‘sweet spot’ in fabrieksautomatisering”, vertelt Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks.

Het aandeel van 60% in Owasys is door HMS overgenomen van het bestaande managementteam dat 40% van de aandelen houdt en het bedrijf zal blijven leiden. De verwachting is dat Owasys in 2021 een netto-omzet van € 5,5 miljoen en een EBIT van € 1,4 miljoen euro zal realiseren.

 

Het bericht HMS Networks neemt meerderheidsbelang in Owasys verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/