By Dirkjan van Ittersum

Wereldwijd werken overheden en bedrijven hard aan de distributie van coronavaccins. Het gebruik van Internet of Things (IoT)-technologie is cruciaal hierbij. Sensoren houden continu in de gaten of de vaccins goed blijven.

Farmaceutische bedrijven, overheden en koeriersdiensten staan voor de enorme taak wereldwijd miljoenen coronavaccins af te leveren. Op de achtergrond dragen IoT-bedrijven een belangrijk steentje aan bij, schrijft Light Reading. De bedrijven leveren technologie om de bewaartemperatuur continu te monitoren.

Een voorbeeld is Carrier, een bedrijf gespecialiseerd in klimaatbeheersing. Oprichter Willis Carrier geldt als de uitvinder van de moderne airconditioner. Het bedrijf speelde vlot in op de grote vraag naar gekoeld transport bij de bestrijding van de pandemie. Onder de noemer Sensitech levert het bedrijf sensoren voor koelwagens. Ze meten of Moderna-vaccins op de vereiste temperatuur van -20 graden blijven. Ook voor het vaccin van Pfizer is een oplossing. Daar is -70 graden noodzakelijk.

De oplossing gebruikt koelcontainers die via telematica realtime statusupdates doorgeven. Het Lynx-softwareplatform verwerkt de gegevens, mede dankzij IoT-technologie van AWS. Volgens Carrier zijn er voldoende Carrier Pods beschikbaar om honderdduizenden vaccins te vervoeren. Bij andere vaccins zou tot 20 procent verloren gaan door fouten in het transport.

Het bericht IoT-sensoren cruciaal bij distributie coronavaccins verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/