By Pim Hilferink

Value added distributeur Kappa Data heeft zijn IoT portfolio uitgebreid met de ultra wideband (UWB) producten van het Belgische Pozyx middels een distributiecontract voor de Benelux.

Pozyx is een specialist op het gebied van accurate indoor positionering, gebaseerd op state-of-the-art UWB (ultra-wideband) technologie. Sinds 2015 worden de producten van het Gentse bedrijf gebruikt door meer dan 4.000 klanten in 80 landen om personen en objecten met haarfijne precisie te lokaliseren. Zo ontsluiten de oplossingen van Pozyx een schat van informatie over de efficiëntie van bedrijfsprocessen.

Kappa Data is voor Pozyx zijn eerste distributeur in de Benelux. Kappa Data gaat Pozyx helpen met sales en marketing met als doel een sterk reseller landschap te creëren. De toegevoegde waarde bestaat verder in o.a. trainingen, site surveys en ondersteuning bij installaties.

Met Pozyx breidt Kappa Data zijn IoT verhaal verder uit: naast oplossingen gebaseerd op low-energy Bluetooth (BLE) kan het bedrijf nu ook oplossingen op gebied van UWB aanbieden, waardoor het de totale markt voor positioneringsoplossingen bestreken kan worden.

Patrick Casteels, Managing Partner Kappa Data: “We zijn verheugd dit contract te kunnen tekenen. Het is een technologisch sterk bedrijf met mooie referenties. Zij zijn klaar om de volgende stap te zetten en hun producten aan te bieden aan een zeer brede markt waar wij hen als distributeur bij gaan helpen. Bovendien is het bijzonder aangenaam om eens samen te werken met een Gents bedrijf: top technologie dicht bij huis, wat zouden we nog meer willen?”

“De exclusieve Benelux samenwerking met Kappa Data is een perfecte invulling van onze globale groeistrategie,” zegt Yves Ghys, Chief Commercial Officer bij Pozyx. “Een value added distributeur met een sterk partnernetwerk stelt ons in staat om Pozyx klanten nog beter te informeren, te adviseren en op te volgen. De nauwe samenwerking met de bestaande Pozyx sales en customer succes teams zorgt voor een ideale mix van kennis, ervaring en competentie naar klanten en prospects in de Benelux regio.”

www.kappadata.nl

Het bericht Kappa Data neemt UWB-specialist Pozyx op in porfolio verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/