By -Redactie-

Cyberbeveiliger Check Point Software sluit zich als stichtingslid aan bij de IoT Security Foundation en kondigt de lancering van het nieuwe IoT Security Foundation (IoTSF) Amsterdam Chapter aan. Dit initiatief, geleid door Antoinette Hodes, Global Solution Architect & Evangelist bij Check Point, streeft ernaar om kennis te delen, samenwerking te bevorderen en een positieve invloed uit te oefenen op de Europese IoT-industrie.

De Internet of Things Security Foundation (IoTSF) is een wereldwijde non-profit ledenvereniging die zich inzet om de verbonden wereld steeds veiliger te maken.

Het IoTSF Amsterdam Chapter richt zich vanuit Nederland op Europa. Hodes is de drijvende kracht achter de oprichting, die van de grond kwam in samenwerking met de andere oprichters Antriksh Shah, Jan Albert Jager en Aseem Jakhar.

Het initiatief streeft onder andere naar het delen van kennis, bevorderen van samenwerking, uitoefenen van invloed op de IoT industrie, stimuleren van betrokkenheid tussen diverse stakeholders, het versterken van best practices en aanbevelingen en het stimuleren van verbeteringen in regelgeving en normen.

“Ik ben enorm trots vandaag het nieuwe IoTSF Amsterdam Chapter aan te kunnen kondigen, wat niet mogelijk was geweest zonder de steun en inzet van de andere oprichters Antriksh Shah, Jan Albert Jager en Aseem Jakhar”, aldus Antoinette Hodes. “Deze stap verstevigt onze toewijding aan IoT-security en het beveiligen van IoT-apparaten. IoT-security is essentieel om vele redenen: gegevens beschermen, cyberaanvallen voorkomen, de continuïteit van diensten waarborgen, fysieke veiligheid garanderen, en het vertrouwen van consumenten behouden. Meer apparaten zijn steeds meer met elkaar verbonden, dus een robuuste beveiliging is van cruciaal belang om de voordelen van IoT te benutten zonder de bijbehorende risico’s. IoT is een gedeelde verantwoordelijkheid; alleen samen kunnen we veilige en robuuste IoT-ecosystemen bouwen.”

Elke tweede donderdag van de maand zal er een meet-up plaatsvinden op de HSD Campus, het nationale innovatiecentrum van het Nederlandse Security Cluster, in Den Haag.

Het bericht Lancering IoT Security Foundation Amsterdam Chapter verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/