By Redactie

Met de Lancom XS-6128QF breidt de Duitse netwerkleverancier Lancom Systems zijn switch-portfolio verder uit. Het nieuwe model is een 10G stackable managed fiber aggregation switch voor middelgrote, gedistribueerde bedrijfsnetwerken en is geoptimaliseerd voor operationele efficiency, flexibiliteit en betrouwbaarheid. De switch wordt geleverd met optioneel cloud-beheer en kan daardoor dynamisch en automatisch worden ingezet via Software Defined Networking (SDN).

Met zijn twintig SFP+-poorten (10G), waaronder vier multi-gigabit Ethernet-combipoorten (1G/2,5G/5G/10G), kan de Lancom XS-6128QF worden geïntegreerd als core-switch op het hoogste niveau richting het WAN (two-tier ontwerp) of als distributieswitch tussen een core en de access switches (three-tier design). Hiervoor is een extreem hoge backhaul-capaciteit beschikbaar via twee QSFP+ (40G) of vier SFP28 (25G) Highspeed FleX Uplink-poorten.

Non-blocking backplane stacking met 400 Gbit/s (full duplex) switch-capaciteit wordt gerealiseerd via vier SFP-DD-FleX-poorten (50G). De hoogste flexibiliteit wordt bereikt door de vier kaarttypen die via GUI of CLI kunnen worden geconfigureerd en die dan zes verschillende poortcombinaties of poortfuncties mogelijk maken, bijv. 24 SFP+- en 4 SFP-DD-poorten of 20 SFP+- en 8 SFP28-poorten.

Stroomvoorziening

De switch komt optioneel met twee geïntegreerde “hot-swappable” power supplies. In het geval van een defect kan de ene power supply snel en zonder onderbreking de ander opvangen. Voor maximale beschikbaarheid is hij ook uitgerust met vervangbare ventilatoren. Een front-to-back luchtstroomontwerp zorgt ook voor professionele koeling in een 19-inch rek en verlengt de levensduur van het product. De fail-safe stacking-functionaliteit van Lancom ondersteunt bij de implementatie van hoogwaardige, betrouwbare infrastructuren.

De Lancom XS-6128QF biedt talrijke beveiligings- en beheerfuncties, zoals IEEE 802.1X (port-, single-, multi- en MAC-gebaseerd), access control via ACL’s (Access Control Lists) en VLAN-tagging volgens IEEE 802.1q. Bovendien kunnen inkomend en uitgaand dataverkeer worden geprioriteerd via uitgebreide quality-of-service (QoS) functies. Veilige communicatieprotocollen zoals SSH, SSL en SNMPv3 maken een professioneel beheer van het netwerk op afstand mogelijk. De switch ondersteunt ook TACACS+ voor authenticatie, autorisatie en accounting. Door de dual stack-implementatie kan hij worden gebruikt in pure IPv4, pure IPv6 of gemengde netwerken.

Dynamische routing

Naast de klassieke distributiefuncties van een switch, kan de Lancom XS-6128QF ook Layer 3-taken uitvoeren, zoals DHCP-serverfunctie of op policy-based dynamische netwerkroutering over een of meer netwerksegmenten. De ondersteunde protocollen omvatten OSPFv3 voor routering tussen lokale netwerken (LAN) en BGP4 voor routering tussen provider netwerken (WAN). De switch kan worden beheerd via Web GUI en CLI of optioneel worden geïntegreerd in de LANCOM Management Cloud (LMC). Bij gebruik via de LMC profiteren netwerkbeheerders van een zeer efficiënt cloud-beheer via SDN. Alle noodzakelijke netwerkconfiguraties, inclusief VLAN’s, worden automatisch toegewezen en gecoördineerd op alle locaties. De uitrol en updates worden met één muisklik uitgevoerd.

Het bericht Lancom introduceert nieuw vlaggenschip voor het Aggregation Switch-portfolio verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/