By Marcel Debets

LG Electronics heeft aangekondigd dat het de markt voor Private 5G-netwerken betreedt. Deze stap is een opmerkelijke uitbreiding van de activiteiten van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf, dat traditioneel bekend staat om zijn consumentenelektronica. Met de strategische zet wil LG inspelen op de groeiende vraag naar gespecialiseerde netwerkoplossingen.

Private 5G-netwerken bieden voordelen zoals hogere snelheden, lagere latency en verbeterde beveiliging voor sectoren zoals de maakindustrie, gezondheidszorg, logistiek en havens, waar betrouwbare en snelle connectiviteit cruciaal is voor de bedrijfsvoering.

Volgens LG Electronics zal hun Private 5G-oplossing zich richten op slimme fabrieken en de bredere Industrie 4.0-markt. Met de opkomst van automatisering, kunstmatige intelligentie en het Internet of Things (IoT) in industriële processen, biedt Private 5G in principe een robuuste infrastructuur die nodig is om deze technologieën te ondersteunen.

End-to-end via samenwerking

LG gaat samenwerken met verschillende technologiepartners, waaronder netwerkinfrastructuurleveranciers en IT-oplossingsbedrijven. Die samenwerking is gericht op het ontwikkelen van end-to-end 5G-oplossingen die naadloos geïntegreerd moeten kunnen worden in de bestaande bedrijfsinfrastructuur van klanten. LG zal naar verwachting ook gebruikmaken van zijn expertise op het gebied van AI en machine learning voor geavanceerde data-analyse en voorspellende onderhoudsdiensten.

De markt voor Private 5G-netwerken wordt geschat op tientallen miljarden dollars en vertoont een sterke groei, vooral in Azië, Europa en Noord-Amerika. LG gaat te maken krijgen met stevige concurrentie van andere grote spelers in de markt, zoals Nokia, Ericsson, en Samsung, die al eerder hun eigen Private 5G-oplossingen lanceerden.

Met deze stap zet LG Electronics een belangrijke strategische koerswijziging in gang, weg van zijn traditionele kernactiviteiten en richting een toekomst waarin connectiviteit en data centraal staan. “We geloven dat Private 5G-netwerken een cruciale rol zullen spelen in de digitale transformatie van veel industrieën,” zei een woordvoerder van LG Electronics.

Het bericht LG Electronics stapt in markt voor Private 5G verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/