By Dirkjan van Ittersum

Technologiespecialist MCS introduceert Private Connect LoRa as a service. Met nieuwe dienst kunnen organisaties laagdrempelig starten met Internet of Things (IoT)-oplossingen. Het Private LoRa netwerk is ontwikkeld door Kerlink, één van de negen LoRaWAN experts die lid zijn van de LoRa Alliance.

Het Private LoRa netwerk is volledig afgeschermd; gebruikers bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk. De netwerkdekking wordt ingericht op basis van de wensen en de actuele situatie van klanten. Het aantal gateways wordt berekend op basis van het gewenste bereik, spreadingsfactor en capaciteit.

MCS levert deze oplossing nu als dienst tegen een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is per gateway en niet per sensor. Hierdoor wordt het voor gebruikers mogelijk om oneindig veel sensoren met het netwerk te verbinden. MCS managed de techniek, beschikbaarheid en capaciteit voor de klant. Door de draadloze low power technologie en de lange levensduur van de batterijen, is de netwerkoplossing heel duurzaam.

Bas Piek, commercieel directeur MCS Benelux: “Wij zien een enorme toename in de vraag hoe digitalisering de 1,5-metermaatschappij invulling kan geven. Wij maken een belangrijk deel van deze digitalisering, het netwerk component, eenvoudig door het als managed dienst te leveren. Je hoeft alleen nog maar het type sensoren te kiezen om je data te verzamelen en wij ontsluiten deze data naar een toepassing naar keuze.”

MCS ziet veel toepassingsmogelijkheden van de technologie, juist ook in deze crisistijd. Zo kan met sensoren eenvoudig data worden verzameld over bijvoorbeeld CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, bewegingen en geluidsniveaus. De analyses van deze data geeft nieuwe inzichten om kantoor en schoolgebouwen in te richten en te managen conform actuele regelgeving.

Naast het gebruik van LoRa in de 1,5-metermaatschappij ziet MCS ook kansen in onder meer Smart Building, Smart Farming, Smart Parking en Smart Industry toepassingen. Door het abonnementsmodel is een Private LoRa-netwerk niet alleen geschikt voor grote organisaties. Volgens MCS is het ook binnen bereik van het MKB.

Het bericht MCS introduceert Private Connect LoRa verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/