By -Redactie-

Snel kunnen reageren op een klantvraag en efficiënt samenwerken met een leverancier die de markt begrijpt; dat is voor partners essentieel. “Wat Odido de partners biedt, kom ik bij andere providers niet tegen.”

Henk Liebeek, Product Manager bij Claranet Benelux, vertelt dat Odido hun primaire leverancier van internetverbindingen is. “Ons bedrijf werkt al sinds de begindagen van het internet in de markt van online netwerken en communicatie. Odido groeide voor ons uit tot een one-stop-shop, omdat ze ons niet alleen hun eigen diensten, maar ook diensten van andere providers tegen gunstige tarieven aanbieden,” aldus Liebeek.

Preferred partner

Voor Claranet is Odido niet zomaar een dienstverlener. “Ze zijn onze preferred partner. Als wij vragen hebben, zijn ze altijd goed bereikbaar en de medewerkers aan hun kant begrijpen wat we willen en hebben verstand van de materie. Voor ons is het ook niet zomaar een verbinding, maar veelal een onderdeel van een grotere, regelmatig zelfs een internationale, oplossing. Hierdoor moet het ook kwalitatief een goede dienst zijn.”

Jana van Dam, Manager Wholesale Partners bij Odido Nederland, bevestigt deze benadering. “Hoe onorthodox of complex een verzoek van een partner of diens eindklant ook is, we zorgen ervoor dat het geregeld wordt. En dan vooral op een manier waarbij we de kwaliteit borgen.” Volgens Van Dam betekent dit niet alleen meedenken met de partners, maar ook zorgen voor snelle en efficiënte communicatie.

Binnen tien minuten een offerte

Een belangrijke rol bij het contact tussen Odido en haar partners speelt het digitale platform SPOT. Liebeek geeft aan: “Dankzij SPOT kunnen we snel invulling geven aan offertes van onze klanten. Onze medewerkers loggen in en krijgen op basis van de combinatie van postcode en huisnummer van de klant direct een prijsopgave. Hierdoor kunnen we vaak al binnen tien minuten de vraag van de klant beantwoorden.” Zo’n efficiënt systeem komt Liebeek bij andere providers nauwelijks tegen.

Van Dam benadrukt echter dat de digitalisering het persoonlijke contact niet vervangt. “Ons doel is om via SPOT meer functionaliteiten aan te bieden, zoals het aanmaken van incidenten, uitvoeren van port-checks, bekijken van leveringsstatussen, en zelfs het lezen van nieuwsberichten,” zegt ze. Toch blijft persoonlijk contact de basis. “We willen een omgeving creëren waar partners alle noodzakelijke documentatie kunnen vinden, maar altijd met de zekerheid dat er persoonlijk contact mogelijk is.”

API’s als verbindende kracht

Naast SPOT biedt Odido partners ook geavanceerde API’s om hun dienstverlening te verbeteren. Job Bellekom, directeur bij Spaux en al meer dan 15 jaar actief als ICT-dienstverlener, ziet dit als een grote meerwaarde. “Odido heeft een duidelijke visie waar zij naartoe willen, en dat komt overeen met onze visie. Ze denken vanuit de behoeften van de partners en hun eindklanten, en analyseren hoe API’s daarbij kunnen helpen.” Hierdoor kan Spaux haar portfolio beter afstemmen op de wensen van eindklanten.

Peter Gijzenberg, Head of Partnersales en IoT bij Odido Nederland, licht toe: “Met ruim 500 partners werken we heel nauw samen. Elk partner heeft daarbij zijn eigen expertise. Door te automatiseren en digitaliseren kunnen we deze samenwerking efficiënter maken en eindklanten beter bedienen.”

Via API’s kunnen partners direct met Odido’s systemen koppelen en hun klanten zelfstandig beheren, van orderverwerking tot facturatie. Bellekom voegt toe: “De API’s geven ons de mogelijkheid om een uniforme omgeving te creëren waarin alles samenkomt. Dit brengt rust, professionaliteit en efficiëntie.”

Blije eindklanten dankzij automatisering

De automatisering zorgt ervoor dat partners hun klanten efficiënter kunnen bedienen en hen uniform kunnen informeren over bijvoorbeeld ordervoortgang. Bellekom geeft aan dat het werk hierdoor makkelijker wordt: “Voorheen moesten we elke klant persoonlijk informeren over de voortgang van een project. Nu kunnen we dit geautomatiseerd doen, waardoor we meer tijd hebben voor de klantrelatie.” Dit menselijk contact blijft volgens hem essentieel om echt waarde toe te voegen.

Gijzenberg beaamt dit en benadrukt dat de kern van Odido’s aanpak persoonlijk contact is. “Automatisering en digitalisering zijn belangrijke tools in de samenwerking tussen leverancier en partner. Ze verminderen de bureaucratie, maar de kern blijft persoonlijk contact. We willen de moderne techniek de mens laten helpen.”

Samen groeien

Digitalisering en automatisering zorgen ervoor dat Odido beter kan inspelen op de behoeften van de partners en hun eindklanten. “Daarnaast brengen we vrijheid en eigen verantwoordelijkheid naar de partners,” zegt Gijzenberg. Odido ziet in de afgelopen tijd veel nieuwe partners die kiezen voor een win-win partnership met Odido. Gijzenberg zegt daarover: “Ik ben blij dat partners zien dat er ruimte in de markt is voor een echt partnership waarbij partners in staat zijn om naar eigen inzicht te kunnen ondernemen.

 

Het bericht Odido: hoe complex het verzoek van een partner ook is: wij regelen het verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/