By Dirkjan van Ittersum

Samsung wil oude smartphones gaan inzetten als Internet of Things (IoT)-apparaat. De fabrikant wil verouderde toestellen een tweede leven geven, bijvoorbeeld als babyfoon of om je smarthome mee te bedienen. 

De Koreaanse fabrikant kondigde het programma Galaxy Upcycling at Home aan tijdens techbeurs CES. In plaats van een oude telefoon in een lade te bewaren, kan het apparaat dienst doen als smarthome-device. Samsung liet zien hoe een oude Galaxy-telefoon als babyfoon werkt of het licht aan kan doen voor een huisdier dat alleen thuis is.

Om oude telefoons een tweede leven te geven, zal Samsung software-updates uitbrengen. Gebruikers kunnen daarmee kiezen welke rol  het apparaat moet vervullen. Het programma moet voorkomen dat er nieuwe apparaten worden gemaakt voor dergelijke functies, terwijl een oude telefoon hier prima geschikt voor is.

Samsung heeft niet bekend gemaakt wanneer de updates voor oude toestellen uit zullen komen.Het bericht Samsung wil afgedankte smartphones gebruiken als IoT-apparaat verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/