By Redactie

Edge computing is volop in opkomst, en zeker met 5G mag worden verwacht dat dit datacentersegment verdere groei doormaakt. Daarom heeft Vertiv zijn aanbod sterk uitgebreid met apparatuur speciaal voor Edge-locaties.

Door de opkomst van Internet of Things en mobility moet data vliegensvlug verwerkt worden. Het is daarom geen wonder dat bedrijven steeds vaker voor edge-datacenters kiezen: kleinere faciliteiten, dichter bij huis die gespecialiseerd zijn in lokale workloads. Dat vraagt echter ook om een andere aanpak van de infrastructuur, zo legt Kristof Deknop, Channel Solutions Engineer Benelux, uit. “Het aantal nieuwe locaties dat je moet managen, maakt het allemaal een stuk complexer”, zegt hij. “De vraag is dan hoe je dat snel uitrolt, want je hebt te maken met een hele andere schaal. Daar is ons R&D team mee aan de slag gegaan.”

Het resultaat is een nieuw aanbod sinds de zomer aan producten die speciaal voor edge-computing zijn ontworpen. Het gaat daarbij onder meer om nieuwe rack power distribution units (rPDU), uninterruptible power supplies (UPS), rackkoelsystemen en dedicated software. Onder de bekende Vertiv-merknamen als Liebert, Avocent en Geist.

“Het is een breed gamma, met een grote nadruk op productinnovatie”, zegt Deknop. “Zo zien we dat de markt voor line-interactive UPS heel groot is geworden.” De nieuwe Edge UPS is een line-interactive UPS met hoge powerfactor en schakelbare uitgang-poorten, die naast de Liebert GTX5 online UPS wordt geleverd. “Met edge-locaties zit je met grote aantallen, maar het zijn ook weer niet de grootste sites. Dan is een line-interactive UPS een perfecte oplossing om het kleine aantal IT-systemen te beveiligen.”

Datzelfde geldt voor koeling. De nieuwe VRC IT Rack Cooling-unit en de Liebert CRV Row Cooling-unit zijn allebei ontwikkeld voor kleine omgevingen.

Een ander centraal thema van het uitgebreide portfolio is beheer van afstand. Niet alleen vraagt edge computing om het beheer van meerdere locaties waar je niet altijd persoonlijk naartoe wil gaan, ook is de behoefte aan thuiswerken vooral door de COVID-19 pandemie gegroeid. “Alle beheerders moeten hun werk nu ook van afstand kunnen doen. Met de switched PDU van Geist kun je van overal een apparaat aan- of uitzetten, terwijl je met de Avocent ACS 8000 van afstand netwerk-troubleshooting kunt uitvoeren.”

In combinatie met het ververste partnerprogramma moet het nieuwe portfolio partners beter in staat stellen om te voldoen aan nieuwe behoeften in de datacentermarkt. “Ze hadden al alle oplossingen in huis voor grote datacenters. Nu kunnen ze specifiek leveren voor Edge-omgevingen.

Het bericht Vertiv verbreedt portfolio voor Edge verscheen eerst op ChannelConnect.

Read more here:: www.isptoday.nl/feed/